Powered By Blogger

petak, 9. rujna 2011.

WISA drveni Hotel u Helsinkiju

Nešto ovako fantastično mogu napravit samo Skandinavci. U Finskoj, u glavnom gradu Helsinkiju, na jednom malom otoku izgradili su WISA drveni Hotel. Prva stvar koju čovjek primjeti kad gleda ovu građevinu jest atrij u samom centru zgrade.
Duge zakrivljene borove daske u obliku svijenih rešetki koje štite od vjetra i filtriraju zrake nordijskog sunca, pobuđuju maštu i luče serotonin u mozgu od savršenstva same izvedbe. Šarmantna igra svjetla i sjene može se promatrati tijekom dana, kao i bliješteće jutarnje svijetlo koje se pretvara u crvenkasti sjaj od sjevernog popodnevnog sunca. Podovi Hotela napravljeni su od borovine koja koketira sa svijetlom skandinavskom brezom, dok su zidovi i strop obloženi s izdržljivim brezinim šperpločama.
Dizajnerica Pieta-Linda Auttila sve skupa je koncipirala tako da se iz spavače sobe možete diviti moru i jutarnjem suncu, dok se pogled iz dnevne sobe pruža prema gradu. Hotel može osigurati noćenje za nekoliko ljudi, ali nije namjenjen za masovnu uporabu. Više na www.wisa24.com/hotel

Nema komentara:

Objavi komentar